För Blizzardfans finns det bara en mässa som betyder något under året, och den mässan är BlizzCon. För tionde året i rad arrangerar Blizzard sitt eget konvent där vi kommer få se en kavalkad av announcements, paneler, tävlingar och e-sport. Schemat är fullspäckat och Blizzard har förmodligen också gömt några hemligheter i rockärmarna. Förra året avtäcktes ju det helt nya IPt Overwatch som fortfarande är i betafas, och nu när det är tioårsjubileum kanske något ännu mer spektakulärt är på gång? Min virtual ticket är redan införskaffad och jag har börjat vända på dygnet. Nedan listar jag några punkter, utan inbördes ordning, som jag personligen ser fram emot under helgens två uppesittarkvällar.

blizzcon-sc

1. Vi firar avslutningen av StarCraft II

Ett kapitel, eller snarare en era, går mot sitt slut nu när det bara är ett fåtal dagar kvar till släppet av den tredje och sista StarCraft II-expansionen Legacy of the Void. Blizzard har valt att lägga launchshowen under BlizzCon, istället för när spelet faktiskt släpps den 10 november, vilket kan tyckas lite märkligt. Det är oklart vad showen kommer innehålla, men efter den alldeles fantastiska cinematictrailern som släpptes tidigare i höst är jag försiktigt optimistisk inför finalen med fokus på de ascoola protosserna. Även multiplayerdelen har en massa grymma nyheter på gång. Kanske är Archon Mode och de automatiserade turneringarna precis det som behövs för att väcka spelglädjen igen?

blizzcon-bw

2. Blizzardklassiker i ny kostym

I remakernas tidsålder vill Blizzard inte vara sämre. En nysläppt jobbannons på Blizzards webbsida vittnar om att vi kanske kommer få se en reboot av gamla Blizzardklassiker såsom Diablo II, Warcraft III och StarCraft I. Några av dem har lyst med sin frånvaro under ”Classics” i Battle.net-shopen den senaste tiden, och nu verkar det äntligen vara dags. Snart får vi styra Dragoons med vettig pathing och slakta Diablo med grafik som våra dyra grafikkort förtjänar. Nostalgikern i mig (dvs 85% av min själ) hoppas på ett avtäckande av dessa remakes under BlizzCon!

blizzcon-wc

3. Warcraft på biodukarna

WarCraft-filmen i Duncan Jones regi är så nära att vi nästan kan smaka på den nu. I maj får vi äntligen se människorna möta orcherna i krispig CGI. Vi vet att vi kommer få se en trailer under BlizzCon, och i veckan släppte man en TRAILER FÖR TRAILERN för att bygga hype. Jag undrar hur mycket som finns kvar av själva filmen efter alla dessa trailers?  Oavsett ser det bra ut. Riktigt bra.

blizzcon-wcs

4. Världsmästerskapen i StarCraft II går i mål

Säga vad man vill om dagens tillstånd hos spelet som banade väg för alla e-sporter i väst, men StarCraft förblir den e-sport jag tycker är roligast att titta på. Komplexiteten i gameplayet är ljusår mer underhållande att titta på än Heroes of the Storms moba-(förlåt, HERO BRAWLER-)mekaniker, och tempot i ett sydkoreanskt RTS-derby får en Hearthstonematch att kännas som torkande färg. Som vanligt har vi inga västerlänningar i RO8 av World Championship Series, men vad gör det när vi ÄNTLIGEN kommer få se världens bästa Starcraftspelare göra upp efter ett år av kval, kval och åter kval?

blizzcon-hs

5. Hearthstone – vad händer härnäst?

Eftersom jag nyss dissade alla e-sporter som inte är StarCraft måste jag nu hitta på en femte punkt att se fram emot. Då får det ändå bli framtiden för Hearthstone. Det ultimata casualspelet och Blizzards kassako saknar fortfarande mängden kort för att kunna upprätthålla ett självgående och dynamiskt metaspel. Om Blizzard fortsätter släppa nya kort i samma takt som tidigare kommer vi snart vara där. Tittar vi på historiken kan vi anta att vi förmodligen får höra mer om ett nytt single player adventure. Vi har också hört att det tisslats och tasslats om ett 2v2-läge. Är det nu det händer?

Känner ni er svältfödda på spekulationer vill jag ännu en gång tipsa om STHLM e-sports specialpodd inför Blizzcon, där Studio Nexus och Firesidepodden går igenom varje spel på djupet.

Vad har jag missat? Vad ser ni mest fram emot? Kommentera gärna nedan!