Alltså HERREMINJE vilken helg. BlizzCon har passerat, och Blizzard har släppt hur många spännande nyheter som helst från mässan i Anaheim. Här hemma har jag haft uppesittarkväll, och sambon har kommenterat världsmästerskapen Hearthstone på svenska i vårt vardagsrum. Jag gjorde dessutom ett inhopp i SVTs e-sportstudio för att berätta mer om vad som kommer i Legacy of the Void.

Nedan summerar jag mina känslor inför alla nyheter med den mest sofistikerade kommunikationsform vi har – gifs.


overwatch

Tre nya hjältar är på gång: StarCraftproffset och mechpiloten D.Va, polarforskaren Mei och cyborgninjan Genji. Blizzard har börjat förstå att det finns fler än ett sätt att designa kvinnliga karaktärer på, och varvar en bodysuit med parka och SNOWBOOTS! Dessutom bekräftade utvecklarna under en frågestund att HBTQ-frågor också kommer adresseras i framtiden. Utöver spelet kommer Blizzard släppa animerade kortfilmer och korta serienoveller för att berätta fler historier från Overwatch-världen. Vi har med andra ord väldigt mycket lore att se fram emot!

sc2-excited

Man har äntligen också gått ut med hur, var och när vi kan få tag på det här sabla spelet. Standard Edition är en digital nedladdning som du köper för 40 dollar. För 60 dollar får du Origins Edition, som är ett fysiskt spel till PC, Xbox One och PS4 där skins och digitala goodies (som t ex att Tracer blir spelbar i Heroes of the Storm) kommer på köpet. Vill man gräva riktigt djupt i plånboken finns så klart Collector’s Edition för ca 130 dollar, då man dessutom får en Soldier: 79-staty, soundtracket och en artbook. Alla hjältar som släppts hittills ingår i samtliga paket och releasen kommer ske senast den 21 juni nästa år. Dyrt? Ohyggligt. Kommer jag köpa det?

overwatch-money


warcraft

World of Warcraft är nu över 10 år gammalt, och det börjar märkas att storhetens tid för MMORPG kanske helt enkelt är över. Expansionen Legion känns, trots den makalöst coola trailern och Illidans återkomst, som desperat hjärt- och lungräddning på en sliten genre. Det känns som hög tid att låta denna iteration av WarCraft vila i frid och blicka mot nya möjligheter. När kommer WarCraft 4?

boring

Och den hett efterlängtade filmtrailern då? Rätt intetsägande, om jag ska vara helt ärlig. Jag får vänta till själva filmen för att ge något slags hype-utlåtande över huvud taget. Man förstår att det är krig på gång, men så mycket mer hämtade jag inte ifrån hopkoket av till synes orelaterade klipp.

isthatall


hearthstone

Med ett vinnande humör valsade Ben Brode ut på scenen och avslöjade, som väntat, ett helt nytt single player adventure: League of Explorers. Det är fristående från Warcraft-loren och introducerar nya karaktärer, den nya Discover-mekaniken samt 45 nya kort där bland annat sinnessjuka Golden Monkey ingår. När det kommer? PÅ TORSDAG. Sätt på er äventyrarhatten, för nu blir det åka av!

gob-hs

På e-sportfronten blev det svenskskräll när Ostkaka tog hem världsmästerskapet i Hearthstone. Han visade upp ett så imponerande förutseende spel att publiken knappt förstod varför han pingade sig själv i semifinalen mot favorittippade Thijs. Detta är den största bragden en svensk någonsin uppnått i Hearthstonescenen, och Ostkaka kan nu definitivt klassa sig själv som en av giganterna. Iskallt!

svensk


diablo

Det har varit VÄLDIGT tyst om Diablo. Det enda announcement vi fått är att Blizzard kommer släppa patch 2.4 med helt ny content till Reaper of Souls, med en enda tillhörande panel. Och medan patchen förvisso är stor (”vår bästa någonsin” lovar teamet) och introducerar nya områden, zoner och bounties samt en hel del justeringar i UX och UI, så hade vi kanske hoppats på… mer?

diablo-better


hots

Heroes of the Storm är fortfarande relativt nytt, men Blizzard är redan i full fart med att experimentera fram nya spellägen. Snart släpps The Arena, Heroes polerade motsvarighet till League of Legends ARAM, där två lag om fem spelare får välja bland tre slumpmässiga hjältar att spela, varpå de möts i en bäst-av-tre på ett dynamiskt slagfält. Dessutom får vi en ny karta och tre nya hjältar: worgenkrigaren Greymane, dryaden Lunara samt tvehövdade favoriten Cho’Gall, som styrs av två spelare samtidigt. Dags att plocka fram lagspelaren i dig!

chogall


starcraft

Legacy of the Void släpps på tisdag, och vi har nu fått ta del av näst intill alla detaljer om hur spelet kommer fungera både på casual- och proffsnivå. Jag kan förmodligen skriva flera sidor om detta, men kontentan är att den sista expansionen kommer vara långlivad. Laddern byggs om för att bli mer motiverande för multiplayerspelarna, och man kommer också ge mycket mer innehåll till casualspelarna som helt enkelt inte vill satsa på e-sportkarriären (det vill säga jag). Så vad får vi? En single player-kampanj, löpande tillagda mission packs med ännu mer single player-kampanj, co-op missions så att du kan köra kampanj tillsammans med en vän och en stor Arcade-satsning.

applause

Sammanfattningsvis har det varit en underbar helg för Blizzardfans. Utöver alla spelnyheter har det varit massvis av e-sport, intressanta paneler och underhållning i form av cosplay, Linkin Park och annat skoj. De som har virtual ticket kan komma åt alla sändningar i efterhand på Blizzcons webbsida. En del av mig hade gärna velat se ett större avslöjande, men jag uppskattar ändå att det allra mesta krutet har lagts på StarCraft 2 då expansionen släpps på tisdag. Det är en 17 år lång saga som äntligen går i mål. Nästa år skulle jag jättegärna vilja vara på plats i Anaheim för att njuta av allt Blizzardmums i verkliga livet!