Jag hittade absolut inga majors att skriva om till ett E-sport denna vecka-inlägg, så istället tänkte jag berätta om helgens brädspelsbrunch med min fina sambo. Vi har ofta så mycket för oss på veckorna att det blir svårt att hitta egentid för oss båda, men söndagmorgonen burkar ofta vara helgad. Därför passade vi på att köra en testrunda av brädspelet Fury of Dracula som jag köpte till honom i julklapp!

dracula2

Fury of Dracula går ut på att en spelare (Dracula) ska sprida skräck och vampirism över ett gotiskt Europa, och de övriga spelarna (vampyrjägare som Van Helsing och Mina Harker) måste döda Dracula innan han lyckas genom att försöka härleda hans gömda rörelsemönster och hindra nya vampyrer från att födas. Spelet är uppdelat i dag- och nattfaser och ju längre spelet fortlöper, desto starkare blir Draculas inflytande.

När man är två spelare spelar den ena samtliga vampyrjägare som finkammar kontinenten, och den lotten föll på mig. Det var riktigt utmanande att försöka klura ut Draculas färdvägar innan spåret blev kallt, men det räckte tyvärr inte hela vägen då Dracula efter tre veckors ingame-tid kunde maxa inflytandet nätt och jämnt innan jag kom ikapp. Skräckvälde!

pannkaka

Så vad kan man äta på en brädspelsbrunch? Bananpannkakor så klart. Det är cirka det godaste som finns, och det är sjukt enkelt att göra. Till ungefär 9 små pannkakor behöver du en banan och två ägg. Mixa med stavmixer och lägg till en nypa salt på slutet. Klicka ut små pannkakor i smörad lagg (blir de för stora kommer brukar de gå sönder) och grädda.

Avnjuts bäst med t ex grädde och bär, eller en klick nutella. Enjoy!