Jag är så himla glad, för vi har köpt världens finaste bokhylla. Efter att ha överbelastat standardhyllorna från Ikea bestämde vi oss för att det var dags för utökning. Efter lite surfande hittade jag en alldeles underbar mintgrön historia med asymmetriska hyllor, och så fick det bli. Nu har vi långsamt börjat fylla upp den med sci-fi, figurer och comics.

Revolutionary Girl Utena-figuren som jag köpte på Norma Comics i Barcelona fick en hedersplats eftersom hennes karaktärsdesign är så otroligt vacker.

Något som förgyllde veckan ännu mer var att bokhyllan levererades lagom till starten av årets bokrea. Jag har gett mig ut på stan efter jobbet i ett par dagar nu för att hitta fynd på både Akademibokhandeln och SF-bokhandeln.

bokrea

I kategorin uppföljare av författare som skrivit rätt bra böcker hittade jag Vassa Föremål av Gillian Flynn (jag älskade Gone Girl), Armada av Ernest Cline (som skrivit Oculus Rift-bibeln Ready Player One) och Den färglöse herr Tazaki av Haruki Murakami (som trots sin gubbsjuka fortsätter att trollbinda mig med sitt vackra språk).

I kategorin boken är bättre köpte jag The Martian av Andy Weir. Egentligen är det den svenska upplagan som är på rea, men jag tror att rymdresenären Mark Watneys humor gör sig bäst på originalspråk.

I kategorin kvinnor i ungefär min ålder som uträttat mycket mer än jag införskaffade jag mig Lena Dunhams och Malala Yousafzais biografier. För inspiration och motivation när livet behöver det.

Just nu håller jag på att läsa den första boken i Ann Leckies Imperial Radch-serie som heter Ancillary Justice, men efter den ska jag sätta tänderna i min nya loot! Jag loggar allt jag läser på Goodreads, så om du som läser är medlem där och vill ha nya vänner, adda mig! Jag tar tacksamt emot boktips och skummar ibland igenom vad mina kompisar läser.