God morgon! Idag är jag sjuk och nedbäddad i soffan, men jag har som tur är förberett ett måndagsinlägg till er. Först och främst vill jag bara säga ett stort tack till den enorma respons jag fått på mitt inlägg om Den förlorade rumpan, det är så himla mäktigt att det lyckades engagera såväl spelare och icke-spelare som speljournalister och spelutvecklare på en och samma gång. Vi måste slå hål på bubblor och myter i spelvärlden tillsammans!

För det andra tar veckans e-sport en paus eftersom jag inte hittat några trevliga majors. Istället kör vi lite måndagsbuff: schyssta och fina grejer som jag hoppas kan berika er måndag helt enkelt!

Alldeles förbluffande lägligt släppte Blizzard igår en animerad kortfilm från Overwatch-världen som innehåller både Tracer och Widowmaker, veckans älsklingar i rumpdebatten. Här fanns en risk att ytterligare trampa i klaveret, men Blizzard har genomfört filmen med bravur. Kolla in när de två möts i en kamp på liv och död! Ytterligare två kortfilmer (utöver Alive och Recall) samt sex digitala grafiska noveller planeras att släppas innan spelets lansering.

 

I helgen åkte jag tåg och hade laddat upp med lite podcasts i mobilen. I Jim Sterlings filmpodd The Spin-off Doctors ramlade jag över det här totalt urflippade avsnittet som avhandlar Pokémon: The First Movie: Mewtwo Strikes Back. I avsnittet återvänder Jim och Conrad till Pokémons guldålder och går igenom den första biofilmen i minutiös detalj – och hittar djupt obehagliga meddelanden gömda däri. Hysteriskt roligt och nostalgiskt på en och samma gång.

 

Agent-Carter-Life-of-the-Party-Dottie-Jarvis

Säsong 2 av Agent Carter är lättsam, charmerande, lagom övernaturlig och alldeles underbar. Jag tycker att den fått oförtjänt lite uppmärksamhet i skuggan av Daredevil. Låt ögonen vila på alla tjusiga outfits och miljöer och bekanta dig med nya karaktärer och kära återseenden. Den här serien är ett bevis på att det går utmärkt att blanda nördkultur och glamour med en stor klick självdistans! Finns på Netflix.

Ha en fortsatt mysig vecka hörrni!