Hallå! Här kommer ett meddelande från er tillgivna bloggskribent. E-sport denna vecka-posterna läggs på is på grund av tidsbrist. Jag har en massa projekt i luften och jag ska dessutom resa bort snart, och jag måste helt enkelt prioritera annat. Det är oklart om någon kommer sakna inläggen. Jag, kanske.

En av sakerna som tagit upp lite av min tid är att jag bjöds in att medverka i Nyhetsmorgon förra veckan! TV4 hade en temavecka om näthat och spel är en plattform är näthatet verkligen frodas. Därför fick jag, Fenjima och Kajsa Lundqvist 10 minuter att berätta om våra erfarenheter av den tuffa jargongen i spelvärlden. Klippet kan ni se här.

10 minuter räcker inte. Det finns så oändligt mycket mer att säga om näthat i spelvärlden. Om hur arrangörerna lägger ansvaret för chattmoderering på Twitch och hur Twitch skickar tillbaka ansvaret på arrangörerna, vilket slutar med att inget görs. Om hur Riot jobbar med beteendevetare, psykologer och artificiell intelligens för att stävja hatet i ett av världens största onlinespel. Om hur hatet mot kvinnor i större utsträckning är sexualiserat och stalker-inriktat, vilket kan leda till fysisk fara. Om hur vi som medspelare måste måste måste hjälpa till att säga ifrån varje gång någon blir utsatt.

Men jag och STHLM e-sport fortsätter kämpa för en bättre spelkultur och jag hoppas att du som läser också gör vad du kan för att vara en positiv förebild. Tillsammans gör vi skillnad!