Videospel och välgörenhet går hand i hand – det har de senaste åren visat med bravur. Återkommande evenemang som Games Done Quick har samlat in över 8 miljoner dollar under genren speedrunnings fana, och initiativet Child’s Play har sedan 2003 samlat in över 40 miljoner dollar till barns välbefinnande på sjukhus.

Även på svensk mark finns goda krafter i spelcommunityt och under kommande månad händer en hel del grejer! Håll i er, för nu ska jag gå igenom dem.

Spelhjälpen / 15-16 oktober

Spelhjälpen är ett årligt välgörenhetsevenemang som startade förra året för att hjälpa människor i nöd. I år går de insamlade pengarna till Ung Cancer och det kommer hända en hel del spännande grejer på streamen. Jag vill slå ett extra slag för showmatchen mellan STHLM e-sport och Malmö e-sport. Våra föreningar brukar ofta duellera i de här sammanhangen, och i år ska vi göra upp i Overwatch! Vi kommer dessutom tävla om vilken av städerna som kan samla in mest pengar till Ung Cancer, så in med er och stötta Stockholm på lördagen den 15e oktober!
Läs mer på spelhjalpen.nu

Skräckafton / 28 oktober

Youtubern Polygonprettot har sedan två år tillbaka arrangerat välgörenhetsstreams med Halloweentema på sin kanal. I år är det dags igen, större och bättre än någonsin! Undertecknad ska vara streamvärd tillsammans med Prettot själv, Ida Alander och Nerdphilia, och vi kommer gästas under hela dagen av härliga personer som kommer spela skräckspel till förmån för Friends. Bra va?
Läs mer på Skräckaftons Facebooksida!

Hoppas vi ses i streamchatten! Puss!